Wat een lastige tijd is het momenteel. Iedereen, dus ook de bruidsparen met hun leveranciers, krijgen te maken met het coronavirus en de gevolgen hiervan. De bruiloftbranche en de horecabranche hebben zwarte tijden te verduren. Ondanks de moeilijk tijd is het fijn om transparant te zijn richting je klanten, want ik ben van mening dat je hiermee het meest bereikt en hierdoor elkaar helpt. Om deze reden heb ik een blog geschreven hoe ik het momenteel aanpak als trouwvideograaf en het coronavirus.

Annuleren van bruiloft?

Natuurlijk spookt door veel bruidsparen hun hoofd; ‘wat als je bruiloft wordt geannuleerd door corona’? Ook bij trouwleveranciers komt deze vraag veel naar boven. Tot nu toe adviseer ik mijn bruidsparen vooral het nieuws te volgen en nog geen zorgen te maken. Om klaar te staan voor mijn bruidsparen die in mei gaan trouwen heb ik daarom een mail gestuurd dat zij kosteloos hun bruiloft mogen verplaatsen naar een andere datum in 2020. Hierbij annuleer je dus niets, maar zorg je ervoor dat het voor de bruidsparen en voor de leveranciers geen grote schade met zich meebrengt.

 

Naar welke datum moet ik mijn bruiloften verplaatsen door corona?

Het liefst zou je willen dat je jouw trouwlocatie, fotograaf, videograaf, autoverhuurder, ambtenaar en alle andere leveranciers op kan pakken en met de gemaakte afspraken weer neer kan zetten op een andere datum. Voor veel bruidsparen lijkt dit een hele uitdaging, maar dit hoeft het niet te zijn. De belangrijkste tip die ik daarom mee wil geven is: plan jouw nieuwe datum op een doordeweekse dag!

Waarom? Om jezelf en de leveranciers te helpen. Als ik namens mezelf als trouwvideograaf spreek zijn al veel weekenden in 2020 volgeboekt en dit zal waarschijnlijk niet heel anders zijn bij trouwlocaties en andere leveranciers. Om het te verplaatsen naar een doordeweekse dag is de kans groot jouw leveranciers kunnen en ook de trouwlocatie vrij is. Dan kun je dus al je geboekte leveranciers inzetten, alleen op een andere datum.

 

Kost het geld om mijn bruiloft te verzetten door corona?

Uiteraard kan ik niet spreken voor andere leveranciers, maar als ik als videograaf voor mijn bruiloften spreek kost het hen geen extra kosten en mogen zij de bruiloft kosteloos verplaatsen naar een andere datum in 2020. Het is voor iedereen een lastige situatie momenteel en om deze manier probeer ik de pijn toch een beetje te verzachten voor mijn bruidsparen. Zo helpen we elkaar, toch? Voor nu wens ik iedereen ontzettend veel geluk en gezondheid toe, let op jezelf en op elkaar!