Trouwfilm

Gaan jullie binnenkort trouwen?

 

Neem contact op

 

Het inhuren van een bruiloft videograaf is niet iets wat vaak bovenaan het lijstje staat maar, zorgt voor een herinnering voor altijd. De waarde van een videograaf op een bruiloft wordt vaak onderschat. Professionele bewegende beelden leggen de sfeer van jullie bruiloft vast die je nooit meer zal vergeten door middel van een trouwvideo. Door mijn ervaring weet ik zeker dat je hier geen spijt van krijgt. Het is een herinnering die wanneer jullie maar willen afgespeeld kan worden zodat jullie weer even terug kunnen naar die speciale dag. Bewegende beelden van jullie trouwerij zullen enorm veel herinneringen oproepen. Wrap Videoproductie legt maar al te graag jullie bruiloft vast!

Waarom een trouwfilm?

Natuurlijk is een video van jullie trouwerij een fantastisch aandenken aan de speciale dag! Het is niet vreemd dat specifieke en gedetailleerde herinneringen na loop van tijd vervagen. Een bruiloft videograaf zorgt er voor dat je al deze momenten niet meer vergeet. Daarnaast hebben veel bruidsparen liever niet dat hun speciale dag door de gasten wordt vastgelegd met mobiele telefoons of camera’s. Door een videograaf voor bruiloften in te schakelen zorg je ervoor dat je altijd nog kan terugblikken en jullie speciale dag kan delen met niet-gasten wanneer jij dat wilt. Een ander voordeel hiervan is dat uitgenodigde gasten die helaas niet aanwezig konden zijn op deze manier toch een hele goede impressie krijgen van jullie bruiloft! Uitgebreider lezen waarom Wrap Videoproductie denkt dat een bruiloft videograaf een toegevoegde waarde is? Lees het hier!

“Wij zijn echt super blij dat we voor Beau hebben gekozen. Onze video is prachtig! Bedankt Beau, je bent een topper!”- Adrienne & Erik

Hoe kan ik een trouwfilm laten maken?

Een trouwfilm laten maken, hoe gaat dat nou in zijn werk? Voordat jullie nog vaak kunnen genieten van het terugkijken van jullie trouwfilm, gaan er nog een aantal stappen aan vooraf.

 

  • Brainstormen: Denk samen goed na over wat jullie belangrijk vinden voor de trouwfilm en schrijf dit op
  • Contact opnemen: Wanneer jullie een goed beeld hebben van wat jullie zouden willen en belangrijk vinden voor de trouwfilm, nemen jullie contact op met mij. Bel, mail, Skype of app mij jullie wensen, dan kunnen we bekijken of ik de juiste videograaf ben voor jullie.
  • Prijsopgave: Wanneer jullie akkoord gaan met de prijsopgave, wordt jullie datum definitief vastgezet en hebben jullie een videograaf die een trouwfilm van jullie grote dag gaat maken.
  • De bruiloft: Dan is de grote dag eindelijk daar. Op jullie trouwdag film ik alle mooie en belangrijke momenten, zodat er niets wordt overgeslagen.
  • Montage: De laatste stap voordat jullie kunnen genieten van jullie trouwfilm. Jullie ontvangen de video(‘s) zo snel mogelijk digitaal. Het is dan nog mogelijk om deze van feedback te voorzien. Voor jullie het weten, kunnen jullie keer op keer jullie mooiste dag herbeleven met jullie eigen trouwfilm.

Wat kost een trouwfilm?

Bij Wrap Videoproductie hebben we vier verschillende pakketten waar jullie uit kunnen kiezen.

Mijn naam is Beau Rodewijk, 24 jaar en woonachtig in Nieuw-Vennep. Vier jaar lang heb ik de opleiding Media, Informatie en Communicatie gevolgd in Amsterdam, met een specialisatie in Redactie & Mediaproductie. Ik heb dus eigenlijk alles geleerd met betrekking tot de mediawereld. Ik ben mezelf in de loop van de tijd gaan specialiseren in het maken van media en met name video’s. Tijdens een stage van een halfjaar bij een bedrijf dat gespecialiseerd is het maken van trouwfoto’s en -video’s heb ik enorm veel ervaring op mogen doen. Dit vond ik zo leuk dat ik dit ben gaan voortzetten. En zo is Wrap Videoproductie ontstaan. Inmiddels zijn we alweer twee jaar verder en heb ik al meer dan tachtig bruiloften mogen vastleggen.

Wanneer ik in de aanloop naar en tijdens jullie trouwdag samen met de gasten aanwezig ben, bouw je natuurlijk een mooie band op met de mensen om je heen. Het daarom niet gek dat er veel persoonlijke banden ontstaan. Juist dit is de kracht van Wrap Videoproductie. Wij onderscheiden ons juist door deze persoonlijke banden en de persoonlijke aandacht die wij aan jullie geven. Wij luisteren goed naar jullie wensen en leveren uiteindelijk professioneel werk voor een aantrekkelijke prijs. Willen jullie ook een trouwfilm laten maken?

Hoe gaat een trouwfilm laten maken in zijn werk?

Voordat de grote dag is aangebroken is, is er al contact geweest tussen jullie en de videograaf. We brengen de wensen voor de trouwfilm in kaart en maken een keertje kennis. Het kennis maken zal uiteindelijk helpen bij het nodig duidelijker krijgen van jullie wensen en het maken van verdere plannen.

Twee weken voor de grote dag ontvang ik graag een draaiboek, met alle details over de locatie(s) en tijden. Zo ben ik goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kom ik niet voor verrassingen te staan op de dag zelf.

Het aankleden

Op de trouwdag zelf zal ik beginnen met draaien bij het aankleden. Dit zal ik in detail vastleggen, omdat dit (meestal) het enige moment is dat jullie als bruidspaar niet samen beleven. Des te leuker om dit later terug te zien van elkaar.

De first look

Dan het moment dat jullie elkaar ‘voor het eerst zien’. Dit is als videograaf één van de spannendste momenten. Je wilt hier natuurlijk beide reacties in beeld brengen wat soms best lastig kan zijn.

Fotoshoot

Vaak wordt na het moment de first look, de fotoshoot gepland. Ook dit is een mooi moment om vast te leggen in een trouwfilm. Hierbij volg ik als videograaf de fotograaf. Uiteraard geef ik het wel aan als ik dingen zie die mooi zijn voor de trouwfilm, zodat er niet alleen statische beelden in komen.

Ceremonie

Ook dit is een spannend moment als videograaf. Je wilt het ja-woord, de kus, de ringenwissel en het tekenen goed op beeld hebben, want hier draait het natuurlijk om op jullie dag. Bij Wrap Videoproductie filmen we de ceremonie altijd met twee camera’s, een op statief voor een totalshot en met de andere camera loop ik rond. Deze beelden worden met elkaar afgewisseld bij het monteren van de trouwfilm.

Borrel/toast/taart

Na de ceremonie komt het moment van de toasts. Dit is een leuk moment om als videograaf vast te leggen voor de trouwfilm. Iedereen is blij, lacht, proost en eet taart. Vaak wordt hier de telelens gebruikt, zodat er vanaf een ruime afstand gefilmd kan worden zonder dat de gasten dit doorhebben. Hiermee worden de pure emoties van de gasten vastgelegd, wat geen geforceerde momenten oplevert.

Diner

Het diner zelf wordt niet vastgelegd op beeld, etende mensen leveren in principe ook geen hele charmante beelden op. Wel worden er van tevoren beelden gemaakt van de opgedekte tafels, het eten wat geserveerd wordt. Bij het eten trekt de videograaf zich even terug. Wanneer er speeches worden gehouden tijdens het diner, wordt dit uiteraard wel gefilmd.

Feest

Vaak kiezen bruidsparen ervoor om het feest te filmen tot een half uur à een uur na de openingsdans. Op het feest zijn in de meeste gevallen ook nog extra avondgasten, dus het is leuk als deze ook terug te zien zijn in de trouwfilm. Wanneer de openingsdans en een deel van het feest zijn vastgelegd, is het voor iedereen tijd om te genieten zonder een camera erbij.

Veel gestelde vragen

Hieronder staan de meeste gestelde vragen. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, kun je altijd contact opnemen via het contactformulier hieronder.

Met welke apparatuur film je?

Als videograaf is het belangrijk met goede apparatuur te werken. Om deze reden werk ik met de nieuwste en professionele apparatuur. Voor de kenners onder ons, ik film met een Canon 5D IV en gebruik hierbij mijn Ronin. Daarnaast beschik ik over een drone (DJI Phantom) en heb ik de volgende lenzen, zodat ook in donkere situatie het beeld perfect is: Canon 16-35 2.8, Canon 24-70 2.8, Canon 70-200 2.8, Canon 50 mm 1.4.

Mogen we zelf de muziek uitkiezen

Jazeker! Niets is persoonlijker dan jullie eigen trouwvideo. Het is daarom belangrijk dat jullie zelf bepalen welke muziek hieronder komt. Mochten jullie geen idee hebben aan welke muziek jullie moeten denken, heb ik nog een mooi lijstje om jullie op weg te helpen ????

Wat nou als je ziek bent?

Dit is een goede vraag, want jullie willen natuurlijk niet zonder videograaf zitten op de belangrijkste dag van jullie leven. Ik krijg deze vraag (bijna) van elk bruidspaar. Gelukkig heb ik een groep videografen om mij heen, die elkaar helpt waar mogelijk. In geval van ziekte of overlijden, helpen we elkaar. Gelukkig is dit nog nooit voorgekomen bij mij (ik klop even af).

Hoe lang duurt het monteren van de video?
In de meeste gevallen hebben jullie binnen vier weken de eerste video binnen en binnen zes weken alle video’s. Het kan voorkomen dat dit langer duurt, maar dit wordt altijd van te voren aangegeven.
Hoe krijgen we de video aangeleverd?

De video krijgen jullie in pakket twee, drie en vier aangeleverd op een USB-stick. Bij pakket een krijgen jullie de video alleen online. Alle video’s worden eerst online afgeleverd, zodat jullie ze kunnen voldoen van feedback. Pas wanneer jullie toestemming hebben gegeven dat alle video’s goed zijn, stuur ik de USB stick op richting jullie adres.

Hoe film je op zo een dag?

Op jullie trouwdag draait het om jullie en jullie vrienden en familie. Ik probeer daarom ook zo onopvallend mogelijk deze bijzondere momenten vast te leggen. Uiteraard moet ik wel eens voor iemand langs lopen, maar dit zal nooit hinder vormen voor jullie en de gasten.

Hoe werk je samen met een fotograaf?

Ook deze vraag krijg ik regelmatig van bruidsparen. Het is logisch dat fotografen soms niet heel happig zijn op videografen, omdat ze hun plek moeten ‘delen’. Dit wil niet zeggen dat een samenwerking niet goed gaat. Sterker nog, bijna alle fotografen waarmee ik heb samengewerkt bedanken mij aan het einde van de dag voor de fijne samenwerking. We willen beide onze shots hebben, dus dan kunnen we het beste gewoon samenwerken! En dit gaat altijd goed.

Wanneer moeten we betalen?

Als jullie besluiten mij te boeken voor jullie grote dag, reserveer ik de datum voor jullie. Voor deze reservering vraag ik een aanbetaling van 25 procent. Het overige bedrag mogen jullie gewoon na de bruiloft overmaken.

Neem contact op met Wrap Videoproductie

Zijn jullie nieuwsgierig of enthousiast geworden over Wrap Videoproducte? Of hebben jullie nog vragen voor Wrap Videoproductie als bruiloft videograaf? Bekijk dan ook eens de veelgestelde vragen of neem gerust contact op! Ik beantwoord graag al jullie vragen.

2 + 10 =