Het eerste waar je aan denkt bij het organiseren van jullie bruiloft is een fotograaf. Niet heel gek aangezien dit al lange tijd een gegeven is bij bruiloften. Een videograaf moet zijn plek nog een beetje zien te bemachtigen in dit plaatje. Desondanks gebeurt het al steeds vaker dat een koppel kiest voor een bruiloft videograaf om de bruiloft te laten filmen. Het is misschien nog wat nieuw allemaal, maar alle ins en outs kunnen je verteld worden.

Hoe gaat een bruiloft videograaf te werk?

Het is eigenlijk niet heel anders dan een fotograaf. Een bruiloft videograaf wurmt zich door de mensen om de mooiste opnames te maken. De momenten die je graag wilt kunnen terugkijken. De kleine momenten die er toe doen. De momenten die je even gemist hebt, maar graag had willen zien. Schrijf op wat jullie belangrijk vinden om terug te zien. Van tevoren wordt er namelijk besproken waar de video aan mag voldoen, geheel naar jullie wensen. Het is de bedoeling dat de videograaf geheel zelfstandig te werk kan gaan op de grote dag. Voordat de grote dag aanbreekt zal alles nog even een keer goed doorgenomen worden, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Na het huwelijk zal de videograaf aan de slag gaan met het monteren van de video. Al snel kun je nagenieten van jullie mooie dag.

Herinneringen in beeld

Soms kan het voorkomen dat je herinneringen gedurende de tijd om wat voor reden dan ook begint te vergeten. Naarmate je ouder wordt kan dit bij iedereen gebeuren. Door de vele prikkels kun je herinneringen namelijk anders gaan zien en kunnen er delen wegvallen. Om je herinneringen veilig te houden, kun je kiezen voor een bruiloft videograaf. Bij een foto kun je wellicht een andere interpretatie van het moment hebben dan er daadwerkelijk is gebeurt. Door middel van bewegende beelden kunnen hier geen twijfels meer over ontstaan. Naast de trouwfilmpjes die door gasten worden gemaakt, heb je door deze video een mooie verzameling van de gehele dag. Je bruiloft laten filmen is een bijzondere aanwinst voor deze herinneringen. 

Wat maakt een bruiloft videograaf uniek?

Het gebeurt natuurlijk vaak dat er trouwfilmpjes worden gemaakt met een mobieltje. Dit is natuurlijk erg leuk voor later of om op social media te delen. Het kan echter voor komen dat de kwaliteit van deze filmpjes slecht is. Is het niet door de camera kwaliteit, dan wel door de belichting waarop hij zich niet kan scherpstellen. Met de uitrusting van een videograaf ben je gegarandeerd van kwalitatief hoog beeldmateriaal. Ze weten wat ze doen en hoe ze met deze camera’s om moeten gaan. Deze zijn in te stellen op de omgeving en het licht. Hoewel er veel amateur videograven zijn, hebben de professionals vaak jarenlange ervaring in het filmen van deze evenementen. Bij het monteren kunnen er genoeg trucjes worden toegepast om de video perfect te maken. Hiervoor gebruiken zij hoogwaardige programma’s. 

Voor de afwezige familie en/of vrienden

Het kan natuurlijk voor komen dat een bepaald familielid of vriend/vriendin niet aanwezig kan zijn. Door ziekte, vakantie of een bepaalde handicap. Toch is het jammer dat diegene de bruiloft niet heeft kunnen meemaken. Door videomateriaal kun je dit alsnog goed in beeld brengen. Bij foto’s vertel je natuurlijk een verhaaltje, maar dit is toch anders dan het met eigen ogen kunnen bekijken van een video. De video wordt meestal op een usb-stick aangeleverd, welke je op bijna elke device kunt aansluiten. 

Het is begrijpelijk dat het niet voor ieders budget is weggelegd om een videograaf in te huren om je bruiloft te laten filmen. Wellicht zelfs naast een fotograaf die ook niet mag ontbreken. Schroom alsnog niet om vrijblijvend een offerte aan te vragen. We kunnen altijd bekijken wat er mogelijk is! We kunnen altijd bekijken wat er mogelijk is! Je kunt altijd bellen, e-mailen of het contactformulier invullen.