FAQ

Voor al jullie vragen!

Ik begrijp dat je vragen hebt.
Daarom vind je hieronder de meest gestelde vragen (FAQ) terug. De kans is groot dat ik je vraag dus al beantwoord heb. Mocht je er toch niet uitkomen kun je altijd via onderstaand contactformulier contact met mij opnemen.

Met welke apparatuur film je?

Als videograaf is het belangrijk met goede apparatuur te werken. Om deze reden werk ik met de nieuwste en professionele apparatuur. Voor de kenners onder ons, ik film met een Canon 5D IV en gebruik hierbij mijn Ronin. Daarnaast beschik ik over een drone (DJI Phantom) en heb ik de volgende lenzen, zodat ook in donkere situatie het beeld perfect is: Canon 16-35 2.8, Canon 24-70 2.8, Canon 70-200 2.8, Canon 50 mm 1.4.

Mogen we zelf de muziek uitkiezen

Jazeker! Niets is persoonlijker dan jullie eigen trouwvideo. Het is daarom belangrijk dat jullie zelf bepalen welke muziek hieronder komt. Mochten jullie geen idee hebben aan welke muziek jullie moeten denken, heb ik nog een mooi lijstje om jullie op weg te helpen ????

Wat nou als je ziek bent?

Dit is een goede vraag, want jullie willen natuurlijk niet zonder videograaf zitten op de belangrijkste dag van jullie leven. Ik krijg deze vraag (bijna) van elk bruidspaar. Gelukkig heb ik een groep videografen om mij heen, die elkaar helpt waar mogelijk. In geval van ziekte of overlijden, helpen we elkaar. Gelukkig is dit nog nooit voorgekomen bij mij (ik klop even af).

Hoe lang duurt het monteren van de video?

In de meeste gevallen hebben jullie binnen vier weken de eerste video binnen en binnen zes weken alle video’s. Het kan voorkomen dat dit langer duurt, maar dit wordt altijd van te voren aangegeven.

Hoe krijgen we de video aangeleverd?

De video krijgen jullie in pakket twee, drie en vier aangeleverd op een USB-stick. Bij pakket een krijgen jullie de video alleen online. Alle video’s worden eerst online afgeleverd, zodat jullie ze kunnen voldoen van feedback. Pas wanneer jullie toestemming hebben gegeven dat alle video’s goed zijn, stuur ik de USB stick op richting jullie adres.

Hoe film je op zo een dag?

Op jullie trouwdag draait het om jullie en jullie vrienden en familie. Ik probeer daarom ook zo onopvallend mogelijk deze bijzondere momenten vast te leggen. Uiteraard moet ik wel eens voor iemand langs lopen, maar dit zal nooit hinder vormen voor jullie en de gasten.

Hoe werk je samen met een fotograaf?

Ook deze vraag krijg ik regelmatig van bruidsparen. Het is logisch dat fotografen soms niet heel happig zijn op videografen, omdat ze hun plek moeten ‘delen’. Dit wil niet zeggen dat een samenwerking niet goed gaat. Sterker nog, bijna alle fotografen waarmee ik heb samengewerkt bedanken mij aan het einde van de dag voor de fijne samenwerking. We willen beide onze shots hebben, dus dan kunnen we het beste gewoon samenwerken! En dit gaat altijd goed.

Wanneer moeten we betalen?

Als jullie besluiten mij te boeken voor jullie grote dag, reserveer ik de datum voor jullie. Voor deze reservering vraag ik een aanbetaling van 25 procent. Het overige bedrag mogen jullie gewoon na de bruiloft overmaken.

Eet je ook mee met ons?

Op de dag van de bruiloft wordt het erg gewaardeerd als ik als videograaf ook een broodje mee kan lunchen en er wat te drinken is. Mocht ik tot en met het diner blijven, is het erg fijn als er een crewmaaltijd is geregeld. Dit is een simpele maaltijd die veel bruiloft locaties aanbieden aan een bruidspaar. Uiteraard is het ook prima om hetzelfde te eten als jullie gasten. Graag zit ik op de dag zelf even in een aparte ruimte (dus niet bij de bruiloft gasten), om wat te eten. Daarna kan ik er weer een avond tegenaan om de mooiste videobeelden te maken voor jullie.