Wanneer ik de vraag krijg wat ik voor werk doe, word ik altijd blij. Ik ben namelijk een van de gelukkige personen die vaak aanwezig mag zijn op bruiloften. Helaas niet als gast, maar als trouwvideograaf!

Wanneer ik enthousiast vertel op verjaardagen, beurzen of in de kroeg wat voor werk ik doe, zijn mensen altijd geïnteresseerd hoe ik in “dit wereldje”
ben gerold. “Heb je daar een studie voor gevolgd, ofzo?” .

Als kleine Beau was ik vaak te vinden op het podium en heb ik om deze reden tien jaar theaterproductie gedaan. Totdat ik ouder werd en mijn interesse werd gewekt voor alles achter de schermen. Al snel wist ik daarom dat ik wilde werken in de media en ben om deze reden mijn studie Media, Informatie en Communicatie gaan volgen. Uiteraard is de media erg breed, maar al na het eerste jaar kwam ik erachter waar mijn interesse in dit vakgebied echt lag. Ik ben mij gaan verdiepen in het specifiek produceren van media. Hierbij kwam naar voren dat filmen en monteren mijn passie was en daarom ben ik tijdens mijn stage naar Curaçao gegaan om dit verder te leren.

Een half jaar heb ik de tijd van mijn leven gehad op dit prachtige eiland en heb ik vele bruiloften mogen filmen en monteren. Voordat ik hierheen ging, wist ik niet dat ik dit zo leuk zou vinden, maar al snel was ik erover uit: ik wil in Nederland trouwvideograaf worden. Al op Curaçao was ik bezig met een website bouwen voor mijn eigen bedrijf, social media accounts aanmaken en mijn inschrijven bij de Kvk te regelen. Na enkele dagen terug te zijn vanuit Curaçao schreef ik mij al in bij de KvK en had ik grootse dromen.

Echter had ik wel een probleem, want ineens stond ik er alleen voor. Geen stagebegeleidster waar je op terug kon vallen, ik moest het echt zelf doen. Dit betekende dat ik de persoon was die verantwoordelijk was voor het eindresultaat, en ik kan je vertellen, dat is doodeng.

Via besloten groepen op Facebook begon ik reclame te maken voor mezelf, met mijn portfolio die ik had opgebouwd op Curaçao. Ik zei tegen de bruidsparen dat ik pas net begon en voor een klein bedrag graag hun dag vast zou willen leggen. Binnen een week had ik zeker al tien aanvragen en was ik elke avond druk bezig met het beantwoorden van mijn Facebook Messenger en mail.

Ondertussen zijn we ruim drie jaar verder en heb ik meer dan honderd huwelijken mogen filmen. Ik ben klein en pril begonnen en heb dit opgebouwd tot een professioneel bedrijf. Ben je benieuwd hoe mijn eerste bruiloft verliep? Lees dit binnenkort op de website!