Zoals te lezen is in mijn vorige blog, ben ik erg klein begonnen met het filmen en monteren van bruiloften. Ik heb tijdens mijn stage op Curaçao geleerd hoe bruiloften verliepen, dus ik wist al redelijk hoe zo’n dag eruit zal zien.

Tijdens de kennismaking met het eerste bruidspaar, wist ik gelijk dat dit een heftige dag zou worden. Ik werd geboekt van 7:00 uur ’s ochtends tot 01:00 uur ’s nachts, wat betekent dat ik 17 uur zou moeten filmen. Het bruidspaar was super lief en wist dat dit een van mijn eerste bruiloften was in Nederland. Nadat ik het gesprek had gehad, was het een paar maanden later tijd voor de grote dag.

Ik was super enthousiast en had er onwijs veel zin in. Uiteraard kon ik de nacht ervoor amper slapen, omdat ik erg zenuwachtig was. Voorheen kon ik tijdens mijn stage altijd terugvallen op mijn stagebegeleidster, maar nu moet ik dit toch echt zelf doen. Gelukkig waren er twee vrouwelijke fotografen aanwezig op deze dag, die het beste met mij voorhadden. Al snel werd het ijs gebroken en kon ik lekker mijn ding doen. Het is natuurlijk aftasten hoe het gaat op zo’n eerste dag, maar na een uurtje waren de zenuwen aardig weg.

Ik was aan het einde van de dag kapot, maar onwijs blij met de beelden die waren gemaakt. Achteraf gezien was het niet verstandig om na een heftige dag van 17 uur nog een uur naar huis te rijden, maar door alle adrenaline is het mij toch gelukt. Toen ik thuis kwam was ik enorm blij dat het zo goed ging. Ik heb erg veel geleerd van deze dag, wat ik de volgende keer wellicht beter zou kunnen doen.