Goede apparatuur is ontzettend belangrijk als professionele videograaf. Gelukkig krijg ik vaak de vraag van bruidsparen met welke apparatuur ik mijn video’s film, want dit zegt veel over de videograaf. Zelf ben ik in het bezit van twee spiegelreflexcamera’s (DSLR), namelijk de Canon 5D IV. Een heel fijne camera om mee te werken als videograaf!

Waarom de Canon 5D IV?

Deze Canon 5D IV is ontwikkeld voor foto en videografie. Veel gasten op bruiloften denken daarom regelmatig dat ik de fotograaf ben. De reden dat ik film met een fotocamera is omdat ik de kleuren en het scherptediepte effect erg mooi vind bij Canon. Lang niet alle filmcamera’s hebben deze zelfde kwaliteiten. Ook in donkere situaties is Canon erg goed, waardoor ook bijvoorbeeld de openingsdans goed gefilmd kan worden met weinig licht. Daarnaast vind ik Canon erg makkelijk werken en is het menu overzichtelijk (maar dit is per persoon natuurlijk verschillend).

En mijn lenzen…

Met alleen een camera body kom je niet ver. De camera is gemaakt om te werken met verschillende objectieven (lenzen). Vier jaar geleden ben ik begonnen met één lens, namelijk de Canon 50 mm 1.4 lens. Deze lens heb ik nog steeds en gebruik ik nog regelmatig. Toch heb ik de afgelopen jaren mijn lenzenfamilie uitgebreid en ben ik nu in het bezit van een Canon 24-70 2.8 lens, een Canon 16-35 2.8 lens en een Canon 70-200 2.8 lens. Voor de meeste bruidsparen zal dit niet heel veel zeggen, maar met deze lenzen kan ik onopgemerkt de beste shots maken. Of dit nou dichtbij of ver weg is, het kan allemaal met deze samenstelling.

Licht en stabilisatie

Hier houdt mijn apparatuur niet mee op, want ook in donkere situaties moet je goed kunnen filmen. Om deze reden maak ik gebruik van een Rollei lamp, maar ook van een Godox lamp welke op mijn camera gemonteerd kan worden. Voor mijn stabiele shots maak ik gebruik van de standaard statieven, maar ook van mijn Ronin SC. Met al deze apparatuur maak ik voor jullie de beste trouwvideo.