Het komt steeds vaker voor dat bruidsparen een videograaf op hun bruiloft uitnodigen. Wanneer jullie hier ook voor kiezen is het daarom belangrijk dat deze bruiloft videograaf jullie wensen goed begrijpt en goed bij jullie past. Welke videograaf je ook kiest, deze videograaf zal er alles aan doen om jullie bruiloft zo goed mogelijk vast te leggen. Toch is de keuze voor een videograaf erg persoonlijk. Videograven hebben verschillende ervaringen, stijlen en voorkeuren waardoor hij of zij juist wel of niet bij jullie als bruidspaar past. Zijn jullie op zoek naar een bruiloft videograaf? Ik geef je een aantal tips waardoor je zeker bij de juiste videograaf voor op jouw bruiloft terecht komt. Lees snel verder.

 

Maak kennis met de videograaf van jullie bruiloft

Een bruiloft is een zeer bijzondere dag waar jullie al maanden naar uitkijken. De videograaf van jullie bruiloft zal natuurlijk ook aanwezig zijn op deze speciale dag. De videograaf legt jullie als bruidspaar maar ook familie, vrienden en collega’s vast. Tijdens een bruiloft wordt er gelachen, gehuild en vinden er persoonlijke momenten plaats. Degene die deze momenten vast mag leggen moet dan ook goed bij jullie passen. Het is daarom erg belangrijk dat er een klik is met een bruiloft videograaf. Een kennismaking voorafgaande de bruiloft is een goed moment om te beslissen of de videograaf en het bruidspaar goed met elkaar overweg kunnen.

Een kennismaking met de videograaf

Veel videograven zullen van te voren een kennismaking willen inplannen. Het is verstandig om dit met enige voorbereiding te doen. Het is tijdens zo’n kennismaking belangrijk dat jullie elkaar leren kennen en de wensen van de bruiloft duidelijk naar voren komen. Zo weet zowel het bruidspaar als de bruiloft videograaf wat ze kunnen verwachten. De bruiloft videograaf zal natuurlijk een aantal vragen stellen om een goed beeld te krijgen van het bruidspaar en de bruiloft. Wanneer er een klik is kunnen jullie vervolgstappen nemen. Persoonlijk contact gedurende de voorbereiding van de bruiloft is enorm belangrijk. Zo weet de videograaf ten alle tijden of er wijzigingen aan de dagplanning worden gemaakt.

 

Videograaf bruiloft: ieder zijn eigen stijl

Het is enorm logisch dat iedere videograaf zijn of haar eigen stijl heeft. Het is daarom erg belangrijk dat het bruidspaar de portfolio van de bruiloft videograaf bekijkt. Mocht dit niet beschikbaar zijn op de website van de videograaf kun je hier altijd naar vragen. Zoals eerder benoemd verschillen de stijlen enorm. Zo kan een videograaf een hele klassieke video aanleveren, een speels effect creëren of zich enorm laten leiden door de emoties op de dag zelf. Daarnaast zijn er ook videograven die alleen zeer korte of juist hele lange video’s produceren. Zorg er van te voren voor dat jullie een voorkeur hebben voor een bepaalde stijl. Zoek een aantal voorbeelden die past bij jullie wensen. Zo kan een bruiloft videograaf goed inschatten of dit ook past bij zijn of haar stijl.

Bij Wrap Videoproductie vinden we het belangrijk dat het bruidspaar een beeld kan krijgen van de video’s die wij produceren. Door het bekijken van onze online portfolio krijg je een goed beeld van onze filmstijl. Bekijk hier de online portfolio.

 

Het prijskaartje van een bruiloft videograaf

De prijs voor het inhuren van een bruiloft videograaf verschilt enorm. De prijs komt vaak tot stand door een pakket dat de videograaf samenstelt. Sommige videograven hebben een aantal standaard pakketten waar een bruidspaar uit kan kiezen. Er zijn ook videograven die voor iedere bruiloft een offerte op maat maken. Bekijk van te voren de website van de videograaf goed. Vaak staan er standaard tarieven vermeld. Het is goed om te weten dat videograven vaak vooraf een all-in prijs geven. In deze prijs zit dan ook de aanwezigheid, het filmen, het monteren en een eventuele feedback ronde verwerkt.

Bij Wrap Videoproductie werken we met een aantal standaard pakketten die uit te breiden zijn met een aantal aanvullende opties. Door deze pakketten aan te bieden proberen we voor ieder budget en iedere wens een geschikte optie te bieden. Kijk voor de tarieven van Wrap Videoproductie op de tarieven pagina.

 

Welke apparatuur gebruikt de videograaf?

Om een video van goede kwaliteit te produceren is de apparatuur van de videograaf op de bruiloft erg belangrijk. Gelukkig stellen bruidsparen vaak zelf al de vraag met wat voor een apparatuur een videograaf filmt. Het is namelijk ook van praktisch belang om te weten met welke apparatuur de bruiloft videograaf filmt. Zo kan een videograaf met lampen en grote camera’s in de weer gaan. De videograaf zal dan ook meer opvallen bij het bruidspaar en de gasten. Er zijn ook veel videograven die kiezen voor slechts 1 camera en wellicht een statief. Hierdoor zal de videograaf ook beter tussen de gasten kunnen blenden.

We vertellen je graag welke apparatuur Wrap Videoproductie gebruikt tijdens het vastleggen van een trouwerij. Lees in deze blogpost alles over mijn camera’s en lenzen.

 

Wat vinden voorgangers?

Ondanks een videograaf op jouw bruiloft een hele persoonlijke keuze is, is het fijn om te weten wat andere bruidsparen van de videograaf vonden. Zoek daarom altijd naar reviews van een videograaf. Vaak zorgt een videograaf zelf wel voor een aantal reviews op de website. Wanneer deze reviews missen zou je deze altijd kunnen opvragen. Zo kom je meer te weten over de bruiloft videograaf en kom je niet voor verassingen te staan.

Wrap Videoproductie als videograaf op bruiloft

Wil jij meer weten over Wrap Videoproductie als videograaf op jouw bruiloft? Bekijk onze portfolio, lees onze werkwijze en bezoek vooral onze blog eens. Wil je meer informatie of hebben jullie nog vragen? Neem vooral contact op. We helpen je graag.